DEN PRO RODINU ve znamení vlaštovek

Diakonie 2         O svůj zážitek z akce nazvané Den pro rodinu, která se konala dne 14. května 2017 na sušickém ostrově Santos, se podělil i náš možná nejmladší, dobrovolník Gabriel Muňoz García. Na otázku, jak si užil Den pro rodinu, odpověděl jednoduše a výstižně: „Bylo to super"!

Diakonie     Událost, na které se Oblastní charita Sušice podílela s několika tvořivými dílničkami se zájemci, zejména z řad dětí,  mohli vybrat tvorbu korálkových náramků a tvorbu z papíru, kterou instruoval právě náš dobrovolník Gabriel. Děti učil, jak složit neobvyklé modely vlaštovek a posléze společně soutěžili, který model doletí nejdál. Ačkoliv by se mohlo zdát, že vyrobit papírovou vlaštovku je velmi snadné, tak dílnička ukázala, že na tuto jednoduchou zábavu se již v éře počítačových her zapomnělo. Počáteční přemlouvání k tomu, aby se děti aktivně tvorby účastnily, vystřídalo nadšení z toho, že "ta moje vlaštovka doletí tak daleko". Nakonec rodiče své ratolesti museli přemlouvat k odchodu domů. Někdy k radosti stačí opravdu málo a skvělý pocit z toho, že si dítě může vyrobit něco vlastníma rukama a pokoušet se se svým výtvorem překonávat zemskou přitažlivost, zůstává v lidech i v době mobilních herních aplikací.

Autor: Marie Prchalová

Foto: Kateřina Ciminato