Otevíráme nové kulturní centrum PROSTOR

Prostor          Slavnostně se otevřou dveře PROSTORU pro veřejnost 1.10. 2017,ve 12. hodin, Lerchova 926, Sušice. Přijměte naše pozvání na společný vegetariánský oběd a občerstvení, tvořivé dílny, hudbu a výtvarné umění.

Více informací najdete na našich internetových stránkách:  http://www.facebook.com/PROSTOR.ZONE/

Příběh pomoci z naší poradny

Měl štěstí, přežil výbuch granátu. Ale ztratil skoro všechno.

Sušice - Lékaři se o něj týdny přetahovali se smrtkou. Přežil, ale po pracovním úrazu se už jeho život nikdy nevrátí do normálních kolejí. Měl družku, dvě malé děti.  Chodil do práce a žil spokojeně. Pak ale jen pár metrů od něj vybuchl granát, který explodoval v rukou jeho kolegovi. Ten byl na místě mrtvý, Antonín Skýpala (43) ze Sušice zázrakem přežil. Život se mu ale otočil o 180 stupňů. Má trvalé následky, je kvůli tomu bez práce, přišel i o družku, která si našla jiného. Jeho jedinou životní radostí jsou děti, které mu byly svěřeny do péče. Snaží se o ně starat, jak nejlépe to jde, ale chybí mu peníze. Neobejde se tak bez pomoci druhých.

Pozvánka na dobročinný bazárek ve Veget Café v Jablíčku 8. 4. 2017

Plakát BazárekSrdečně Vás zveme 8. 4. 2017 na dobročinný Bazárek do Veget Café v Jablíčku, Americké armády 85, v Sušici v čase 10. 00 - 16.00.

Poděkování za Tříkrálovou sbírku 2017

Oblastní charita Sušice děkuje všem ochotným lidem, kteří na počátku Nového roku otevřeli svá srdce a dveře tříkrálovým koledníkům na Sušicku, Kolinecku a Kašperskohorsku. Celkový výnos Tříkrálové sbírky je v letošním roce 430. 062,- Kč.fotka

Nadační příspěvek na vzdělávání

VDV-logo-2017Koncem roku 2016 nám Výbor dobré vůle - Nadace Olgy Havlové poskytl nadační příspěvek na úhradu nákladů na vzdělávání.

Výtěžek letošní Tříkrálové sbírky překonal 100 milionů korun. Děkujeme!

Tříkrálové kolednice z Chotče na Pardubicku. Snímek Martina Chvojková

Obsah všech kolednických pokladniček Tříkrálové sbírky 2017 je úředně sečten. Výsledná částka koledy činí obdivuhodných 99,2 milionů Kč, spolu s DMS pak výnos poprvé překročil hodnotu sta milionů korun. To je o téměř 3 miliony více než loni. Výnos sbírky tradičně pomůže v České republice lidem v sociální nouzi, rodinám s dětmi v tísni, lidem s postižením či vážně nemocným, seniorům a dalším ohroženým skupinám obyvatel.

Ve sbírce pro rodiny pěti výsadkářů jsou již více než 2 miliony korun

Na sbírkový účet pro rodiny výsadkářů již drobní dárci přispěli částkou dva miliony korun. Veřejná sbírka vznikla z popudu jejich druhů ve zbrani a zajišťuje ji Charita ČR.

Pracovníci charity jsou proškoleni na povodně

Nejen povodně, ale i požáry, hromadné havárie aut apod. Na mimořádné události, které mohou postihnout více obyvatel najednou, se připravovali pracovníci jihočeských charit na dvoudenním školení.

Charita otevřela DMS UKRAJINA

Charita ČR pokračuje ve finanční sbírce na pomoc Ukrajině, současně také otevírá dárcovskou SMS ve tvaru DMS UKRAJINA, na číslo 87 777.

Charita ČR vyhlašuje sbírku pro Ukrajinu

Charita Česká republika vyhlašuje veřejnou finanční sbírku na pomoc obětem nepokojů na Ukrajině. Pomoc Charity bude zaměřena na podporu zdravotnických zařízení a následnou pomoc lidem, kteří se v důsledku nepokojů dostali do stavu nouze. Jedná se například o zraněné, lidi s postižením, existenčně ohrožené rodiny s dětmi, pozůstalé apod.