Advent a Vánoce  charity 2016

Advent a vánoce charity 2016

Národní potravinová sbírka 2016

SUŠICE_NPS-Sbirky-poster_edit-A4

Národní potravinová sbírka v Sušici podruhé

Víte, že darovat potraviny potřebným nebylo nikdy snazší? Na letošní čtvrtý ročník Národní potravinové sbírky, která se uskuteční 12. listopadu 2016, se již nachystalo přes 659 obchodů (315 obchodů partnerských řetězců, 344 prodejen drogerií). Zakoupit a darovat trvanlivé potraviny je možné v prodejnách Tesco, Globus, Penny Market, Kaufland, Albert, Lidl, BILLA, Makro a ve všech drogeriích dm markt a ROSSMANN, kde lze k potravinám přidat i drogistické zboží.

POTRAVINY MŮŽETE DAROVAT I V SUŠICI V OBCHODĚ TESCO A PENNY

12. LISTOPADU V DOBĚ OD 8 DO 20 HODIN.

Sbírku potravin v městě Sušici organizuje Oblastní charita Sušice

Letošní kampaň obsahuje tři neotřelé retro motivy vzácných sbírek. Ty obsahují místo skvostů „obyčejné“ potraviny. Hlavním cílem je ukázat, že takové produkty mohou být pro někoho běžná věc, ale druzí je mohou vnímat jako opravdovou vzácnost.

Pojďme na to!

Jak tedy udělat dobrý skutek a pomoci lidem, kteří nemají dostatek prostředků na nákup základních potravin, jako jsou senioři, matky samoživitelky, pěstounské rodiny a další potřební? Stačí v sobotu 12. listopadu v době od 8 do 20 hodin dorazit do zapojených obchodů, nakoupit trvanlivé potraviny a odevzdat je přímo na místě do nákupního koše dobrovolníka s označením Národní potravinové sbírky.  Vaše dary vybrané v rámci letošní sbírky ihned zamíří přímo do potravinových bank a následně organizacím, které pomáhají lidem v nouzi. Jedná se především o sociální a charitativní organizace v daném regionu či městě.

Národní potravinová sbírka je organizována platformou Byznys pro společnost ve spolupráci s Českou federací potravinových bank a Armádou spásy. Na realizaci sbírky se podílí řada neziskových organizací (např. jednotlivé pobočky Armády spásy a Charity, azylové domy apod.) a více než 3000 dobrovolníků.

Organizuje: Byznys pro společnost Ve spolupráci s: Armáda spásy, Česká federace potravinových bank

Záštita: ministra zemědělství Ing. Mariana Jurečky

Strategičtí partneři: Albert, BILLA, dm markt, Globus, Kaufland, Lidl, Makro, Penny, ROSSMANN, Tesco

Partneři: Ipsos, Loosers, Raben, Sodexo, Thimm Packaging, Unilever Hlavní mediální partner: Český rozhlas

Mediální partner: Deník

Svatomartinská procházka se světýlky

Sv  Martin 2016

Sejdeme se v zahradě

Všechny Vás srdečně zveme na slavnostní otevření bylinkové zahrady u Domu s pečovatelskou službou v Kašperských Horách, které se uskuteční 5.8.2016 v 15.00 hod. Ve spolupráci s Městem Kašperské Hory jsme pro Vás připravili nejen zajímavé povídání o jednotlivých bylinkách ale také bylinkové občerstvení.

Těšíme se na Vás.

Plakát bylinky

Nabídka služeb

Nabídka služeb Oblastní charity Sušice:

2016_LETÁK SCHRÁNKY_Marie nová mapa

nový

15 LET SPOLU

Oblastní charita Sušice slaví 15 let působení . Buďte u toho s námi 30.6.2016 na ostrově Santos. Srdečně zveme všechny naše klienty, jejich rodiny, zaměstnance (i bývalé) a ostatní  příznivce, malé i velké na odpoledne plné hudby, zábavy, tvoření a her

154 LET SPOLU 4X4 (002)

Bylinková zahrádka pro seniory v Kašperských Horách

bylinky KH2Bylinkové truhlíky  u Domu s pečovatelskou službou v Kašperských Horách  již  pár dní dělají radost nejen seniorům. Děkujeme všem, kteří nám s realizací   pomáhali. Věříme, že se bylinkám ve zdejším prostředí  bude dařit a že si najdou další obdivovatele.bylinky KH1

PROJEKT Sejdeme se v zahradě: bylinná zahrada pro seniory

A je to tady - postoupili jsme     do dalšího kola v hlasování           o Divokou kartu v projektu ČSOB pomáhá regionům.

Pokud nám chcete pomoc vytvořit v Kašperských Horách bylinkovou zahradu s vyvýšenými záhony pro seniory, HLASUJTE PRO NÁŠ PROJEKT "SEJDEME SE V ZAHRADĚ" jedním kliknutím a potvrzením Vašeho hlasu z vaší emailové adresy. Jen díky Vám budeme moci se seniory rozvíjet smysluplné aktivity!

DĚKUJEME!

HLASUJTE ZDE: http://www.csobpomaharegionum.cz/?_fid=bsok#plzensky

Nadační příspěvek

Výbor dobré vůle – Nadace Olgy Havlové poskytla koncem roku 2015 nadační příspěvek
na nákup odlehčených mechanických vozíků
a relaxačního křesla pro seniory
a osoby se zdravotním postižením z Kašperských Hor.

Více zde