Adventní věnce pro vánoční atmosféru

Adventní věnecAdvent s sebou přináší milý zvyk: adventní věnce. Někdo si jej koupí, jiný si jej možná udělá sám doma.  My v Oblastní charitě Sušice si ho s Vámi rádi vyrobíme. Přijměte srdečné pozvání na společné tvoření adventních věnců  ve středu 29.11. 2017 od 15. hodin v Prostoru.

Vstup: 50,-Kč (lektorka, větve smrku, zapůjčení spojovacího materiálu a nářadí). Materiál si přineste buď vlastní (korpus na věnec nebo talíř/misku/jinou podložku, oblíbené větve (janovec, túje, buxus, jedle aj.), svíčky a k nim podložky/skleničky/kalíšky atp., oblíbené dekorace (stuhy/kamínky/šišky/ořechy/perníčky zkrátka to, co chcete aby zdobilo váš věnec) nebo si vyberete z naší nabídky. Pokud si totiž nepřinesete nic nevadí, je možné, že náhlý závan inspirace vás omámí až v Prostoru a vy si vše potřebné budete moci vybrat a zakoupit na místě.

zahajeni-adventu Podle tradice je advent symbolem doby čekání na Spasitele a půstu. Jeho cílem je nabádat lidi k úctě a pokoře. Adventní věnec je symbolem odpočítávání do Štědrého dne, přičemž se právě každou neděli zapálí jedna svíčka.

První svíčka se jmenuje Naděje a zapaluje se první adventní neděli, které se jinak říká “železná”. Druhá svíčka se jmenuje Mír. Zapaluje se druhou neděli, která je známá spíše jako “bronzová” neděle. Třetí svíčka, jež byla pojmenována jako Přátelství, bývá zapalována v 3. adventní neděli, jinak též nazývanou “stříbrná neděle”. Čtvrtá svíčka se jmenuje Láska a zapaluje se ve 4 adventní neděli (“zlatá”).