Otevíráme nové kulturní centrum PROSTOR

Prostor          Slavnostně se otevřou dveře PROSTORU pro veřejnost 1.10. 2017,ve 12. hodin, Lerchova 926, Sušice. Přijměte naše pozvání na společný vegetariánský oběd a občerstvení, tvořivé dílny, hudbu a výtvarné umění.

Více informací najdete na našich internetových stránkách:  http://www.facebook.com/PROSTOR.ZONE/

Den otevřených dveří v Železné Rudě

plakát ruda       Oblastní charita Sušice Vás srdečně zve na DEN OTEVŘENÝCH DVEŘÍ do našeho střediska v Železné Rudě dne 5.8. 2017.

Veškeré potřebné informace ohledně našich sociálních služeb získáte i u infostánku v areálu u hřiště ve stejný den.

Letní program volnočasového klubu pro děti Jonáš v Kašperských Horách

JonášZveme děti z Kašperských Hor a okolí spolu s dobrovolníky, aby se přidali k prázdninovým akcím Jonáše :).

Charita se stala oficiálním partnerem Národní potravinové sbírky

Charita Česká republika, platforma Byznys pro společnost, Česká federace potravinových bank, NADĚJE a Armáda spásy ve čtvrtek 22. června podepsaly Memorandum o spolupráci v rámci příprav a realizace Národní potravinové sbírky 2017. Tímto aktem byly oficiálně zahájeny přípravy jejího letošního 5. ročníku, který se uskuteční 11. listopadu 2017.

Dluhové pasti: náš společný problém

Odstraňme Dluhové pasti! Foto: Jakub Žák

Charita ČR uspořádala 11. května v pražském Evropském domě mezinárodní odbornou konferenci nazvanou „Odstraňme dluhové pasti! Opatření proti předlužení napříč Evropou“, aby opětovně upozornila na problém předlužování jednotlivců a dluhových pastí. Konference se kromě českých řečníků zúčastnili zástupci neziskových organizací z Polska, Litvy, Lotyšska a Německa.

Tříkrálová sbírka vyhlašuje soutěž!

Trikralova fotosoutez

Výtěžek Tříkrálové sbírky je dávno sečten a nyní putuje do regionů, kde jej vykoledovaly skupinky dobrovolníků. Nakoupila vaše Charita z tříkrálových peněz obědy sociálně potřebným dětem? Pořídila auto nebo novou střechu domu s pečovatelskou službou? Byli jste svědky přímé pomoci? Právě pro vás je tu Tříkrálová fotosoutěž.

Zábavné odpoledne na Fufernách

IMG_0099 (1)
      I v letošním roce byla naše Charita přizvána k přípravě doprovodného programu pro děti a dospělé spolu s TJ Sokol a s místními hasiči na sušické slavnosti 2017. V pátek 19. 5. 2017 jsme na Fufernách uspořádali tvůrčí dílnu, kde si všichni mohli vyzkoušet malování, skládání vlaštovek a pejsků z papíru.

DEN PRO RODINU ve znamení vlaštovek

Diakonie 2         O svůj zážitek z akce nazvané Den pro rodinu, která se konala dne 14. května 2017 na sušickém ostrově Santos, se podělil i náš možná nejmladší, dobrovolník Gabriel Muňoz García. Na otázku, jak si užil Den pro rodinu, odpověděl jednoduše a výstižně: „Bylo to super"!

Příběh pomoci z naší poradny

Měl štěstí, přežil výbuch granátu. Ale ztratil skoro všechno.

Sušice - Lékaři se o něj týdny přetahovali se smrtkou. Přežil, ale po pracovním úrazu se už jeho život nikdy nevrátí do normálních kolejí. Měl družku, dvě malé děti.  Chodil do práce a žil spokojeně. Pak ale jen pár metrů od něj vybuchl granát, který explodoval v rukou jeho kolegovi. Ten byl na místě mrtvý, Antonín Skýpala (43) ze Sušice zázrakem přežil. Život se mu ale otočil o 180 stupňů. Má trvalé následky, je kvůli tomu bez práce, přišel i o družku, která si našla jiného. Jeho jedinou životní radostí jsou děti, které mu byly svěřeny do péče. Snaží se o ně starat, jak nejlépe to jde, ale chybí mu peníze. Neobejde se tak bez pomoci druhých.

Ohlédnutí za dobročinným Bazárkem

P1010455        V Oblastní charitě Sušice jsme se nechali v předvánoční době inspirovat Obráceným adventním kalendářem a každý den v Adventu jsme darovali do společné krabice jednu věc, která bude užitečná ještě někomu jinému. Máme velkou radost, že se k nám připojilo hodně místních lidí z měst a okolních vesnic Sušice, Kašperských Hor, Kolince a Železné Rudy. Obdobně jsme ve sběru předmětů pokračovali i v postní době.