ZMĚNY V OBLASTNÍ CHARITĚ SUŠICE

Oznamujeme, že od 1. 7. 2018 došlo změně sídla Oblastní charity Sušice a k přestěhování vedení a správy organizace.

Nové sídlo a doručovací adresa na adrese:

Havlíčkova 95, 342 01 Sušice.

Další informace v článku.

Promítání pro tříkrálové koledníky

Zveme všechny tříkrálové koledníky a další dobrovolníky, kteří se letos zapojili do Tříkrálové sbírky, na promítání filmu Paddington 2. Jako každoročně jsme pro Vás připravili poděkování ve formě promítání v sušickém kině. Tentokrát proběhne v úterý 20.3.2018, od 16 hodin. Všichni jsou srdečně zváni ❤️

Film Paddington 2

V lednu startuje Tříkrálová sbírka. Do ulic vyrážejí tisíce koledníků

fotka    Hned první lednový den vyrážejí do ulic koledníci Tříkrálové sbírky. Lidem popřejí šťastný nový rok, zazpívají koledu, věnují drobný dárek a poprosí o příspěvek do zapečetěné pokladničky s logem Charity Česká republika. Tříkrálové koledníky můžete potkat po celé republice mezi 1. a 14. lednem 2018.

V roce 2018 se sbírka koná již poosmnácté. Její výtěžek je tradičně určen na pomoc seniorům, lidem bez domova, matkám s dětmi v tísni nebo rodinám v tíživé situaci.

Příjemné prožití vánočních svátků a šťastný nový rok

PF 2018  Děkujeme všem za přízeň v roce 2017 a těšíme se s vámi na další setkání i v příštím roce.

Adventní věnce pro vánoční atmosféru

Adventní věnecAdvent s sebou přináší milý zvyk: adventní věnce. Někdo si jej koupí, jiný si jej možná udělá sám doma.  My v Oblastní charitě Sušice si ho s Vámi rádi vyrobíme. Přijměte srdečné pozvání na společné tvoření adventních věnců  ve středu 29.11. 2017 od 15. hodin v Prostoru.

Vstup: 50,-Kč (lektorka, větve smrku, zapůjčení spojovacího materiálu a nářadí). Materiál si přineste buď vlastní (korpus na věnec nebo talíř/misku/jinou podložku, oblíbené větve (janovec, túje, buxus, jedle aj.), svíčky a k nim podložky/skleničky/kalíšky atp., oblíbené dekorace (stuhy/kamínky/šišky/ořechy/perníčky zkrátka to, co chcete aby zdobilo váš věnec) nebo si vyberete z naší nabídky. Pokud si totiž nepřinesete nic nevadí, je možné, že náhlý závan inspirace vás omámí až v Prostoru a vy si vše potřebné budete moci vybrat a zakoupit na místě.

Charitní bazárek pro dobrou věc

bazárek    Ve středu 22.11. od 10:00 až do pozdního odpoledne můžete přijít kupovat vše, co se vám bude hodit a také prodávat. Za výtěžek z bazárku nakoupí Oblastní charita Sušice osamělým lidem a lidem v nouzi potraviny na vánoční stůl a drobné dárky pod stromeček.

Rozhodli jsme se zároveň podpořit akci Právo na Štěstí / Hate free "bonus" a i díky vám vybereme potřebné hračky, knížky, hry a další potřeby i pro děti ze Srbska.
Děkujeme, že pomáháte pomáhat!

Oslava svátku sv. Martina procházkou se světýlky

vino-sv.martina-obraz   Dozlatova upečená husa a mladé svatomartinské víno. Ani jedno nemůže chybět při oslavě svátku svatého Martina, který připadá na 11. listopadu, kdy k nám podle pranostiky má tento světec na koni přivézt první sníh. Oblastní charita Sušice oslaví tento svátek tajemným putováním s lampióny a lucernami, které začne v 17. hodin u centra charity Prostor. Společně se vydáme setmělou Sušicí proti proudu řeky Otavy až na ostrov Santos.

Ve středu 8. listopadu v 16:00-18:00 pořádáme v Prostoru tvořivou dílnu pro děti a rodiče, kteří si mohou vyrobit vlastní lucerničku na Svatomartinskou procházku. S sebou si přineste sklenici, listy, přírodniny, bačkůrky a chuť tvořit. Těšíme se na Vás!

Přijďte nám pomoci

Staňte se dobrovolníkem Národní potravinové sbírky 11.11. 2017 v Sušici v supermarketech Tesco a Penny. V době od 8:00 do 20:00 budou moci lidé nakoupit trvanlivé potraviny, které pomůžou lidem v nouzi. Hlavním posláním sbírky je podat pomocnou ruku těm, kteří trpí nedostatkem jídla, a zároveň upozornit na to, v jaké míře jídlem plýtváme. Potravinová sbírka

Co dělá dobrovolník Národní potravinové sbírky?

• Informuje veřejnost o sbírce – Rozdává letáky u vchodu do prodejny a zodpovídá dotazy nakupujících o tom, co je možné darovat a komu je pomoc určena.
  • Vybírá potraviny – Každý zákazník a zájemce, který chce přispět do sbírky, vybere zboží z našeho letáku a na pokladně zaplatí. Úkolem dobrovolníka je pak ukládat za pokladnami odevzdané potraviny od nakupujících do určených košíků označených logem sbírky.
  • Připravuje zboží na převoz, transport z prodejny – pomůže naskládat vybrané potraviny do vyčleněných krabic s cílem připravit zboží na převoz do Oblastní charity Sušice, v případě potřeby pomůže s jejich naložením do přistavených aut.

Do sběrného dne je možné se zapojit v kratších časových intervalech a kromě času si mohou dobrovolníci zvolit i preferovaný supermarket - Tesco nebo Penny Market v Sušici. Chcete-li se stát dobrovolníkem registrujte se, prosím, u koordinátora sbírky Mgr. Olgy Hynoušové, tel. 731 402 920, email: hynousova@charitasusice.cz

Den seniorů 2017

plakat den senioru - 1    Přijměte naše srdečné pozvání 4.10. 2017 od 9:00 na sušické náměstí k oslavě Dne seniorů a na divadelní představení Proměna odpoledne od 16:00 do kina Sirkus - Sušické kulturní centrum.

Charita se stala oficiálním partnerem Národní potravinové sbírky

Charita Česká republika, platforma Byznys pro společnost, Česká federace potravinových bank, NADĚJE a Armáda spásy ve čtvrtek 22. června podepsaly Memorandum o spolupráci v rámci příprav a realizace Národní potravinové sbírky 2017. Tímto aktem byly oficiálně zahájeny přípravy jejího letošního 5. ročníku, který se uskuteční 11. listopadu 2017.